Asuntolainalaskuri – laske sinulle sopiva asuntolaina

Asuntolainalaskuri on kätevä apuväline silloin, kun mietit sinulle sopivaa asuntolainaa.

Lainalaskurilla voit laskea miten korko ja laina-aika vaikuttaa lainan kuukausierään ja lainan kuluihin.

Lainalaskurin laskelmat perustuvat antamiisi tietoihin, jos haluat tietää asuntolainan lopulliset kulut ja korot, voit pyytää asuntolainatarjoukset täältä:

Etua.fi – Kilpailutamme asuntolainan puolestasi

Laske lainan kuukausierät ja lainan kokonaiskustannukset
10 00010 000 000
160
050
 
 
 

Asuntolainalaskuri avuksi budjetin laskemiseen

Asunnon osto ja siihen tarvittavan lainan suuruus on yksi suurimmista päätöksistä. Sen vuoksi on todella hienoa, että olet päätynyt Lainalaskuri.fi palveluumme. Se on merkki siitä, että haluat olla varma siitä, kuinka paljon otat lainaa ja miten lainamäärä vaikuttaa lainan kuluihin ja kerran kuukaudessa maksettavaan kuukausierään.

Asuntolainalaskurin käyttö on helppoa: 

  • Arvioi tarvitsemasi asuntolainan määrä
  • Lisää laskuriin lainalle mielestäsi sopiva takaisinmaksuaika
  • Arvioi vielä lainan todellinen vuosikorko

Näet alla heti arvion kuukausierästä, lainan korosta sekä siitä paljonko maksat lainaa takaisin koko laina-aikana. Alla näkyy vielä tarkempi maksusuunnitelma.

Syöttämäsi laskelmat saavat olla noin arvioita, voit hetken päästä muuttaa lukemia. Asuntolainalaskurin antamat arviot ovat suuntaa antavia. Lainahakemuksen täyttämisen ja lähettämisen jälkeen saat tarkemmat laskelmat eri lainantarjoajilta. Tällä hetkellä lainanmyöntäjien joukossa on pankkeja ja rahoitusyhtiöitä, jotka voivat myöntää lainaa maksimissaan 60.000 euroon saakka. Nämä kilpailutuksessa mukana olevat pankit ja rahoitusyhtiöt myöntävät lainaa ilman vakuuksia tai takaajia. Lainaprosessi on nopea ja hyvin kilpailukykyinen.

Jos tarvitset asuntolainaa enemmän, hae lainaa Etua.fi palvelusta. Heidän tarjoama asuntolaina on 10.000 – 500.000 euroa, 1 – 30 vuoden maksuajalla. Etua.fi palveluun pääset tästä linkistä.

Lainahakemus kannattaa aina täyttää huolellisesti omilla tiedoillaan ja pyytää maksuttomat lainatarjoukset. Ilman tätä vaihetta, et saa henkilökohtaisia lainatarjouksia, vaan joudut jäämään arvailujen ja esimerkkilaskelmien varaan. Ne eivät koskaan anna todellista totuutta siitä, millaisia lainatarjouksia sinä saat eri lainantarjoajilta antamillasi tiedoilla.

Hakemuksen täyttäminen on hakijalle ilmaista eikä lainatarjouksien vertaileminen velvoita hakijaa ottamaan asuntolainaa. Vertaa lainoja ja tutustu lainatarjouksiin rauhassa. Jos joku asuntolainatarjouksista on sopiva, hakija hyväksyy tarjouksen ja asia siirtyy edelleen lainantarjoajan käsiteltäväksi. Ellei mikään lainatarjouksista miellytä, hakija hylkää kaikki lainatarjoukset ilman velvoitteita tai kuluja.

Lue myös:

 

Asuntolaina kannattaa kilpailuttaa

Asuntolainan kulut muodostuvat monesta eri tekijästä. Asuntolainan kokonaiskustannukset muodostuvat haetusta lainasummasta, maksuajasta, lainan korosta, pankin marginaalista sekä muista lainaan kohdistuvista kuluista.

Olit sitten hakemassa asuntolainaa tai remonttilainaa, kannattaa laina aina kilpailuttaa useamman pankin tai rahoituslaitoksen välillä. Kulut ja korko tulevat lainassa aina maksettavaksi, mutta se millainen on lainan korkoprosentti ja muut edut, niihin pystyt valinnoillasi vaikuttamaan.

Ainoa tapa vaikuttaa lainan kokonaiskustannuksiin, on perusteellinen lainavertailu ja lainan laajempi kilpailuttaminen usean eri lainanmyöntäjän välillä. Lainalaskuri.fi on sopinut kattavat yhteistyösopimukset yli 30 eri pankin ja rahoitusyhtiön kanssa. Lainan kilpailuttamisessa mukana ovat useat luotettavat pankit sekä Suomessa toimivat vakavaraiset lainantarjoajat.

Hakijan tulee täyttää vain yksi ilmainen lainahakemus aloittaakseen oman lainansa kilpailuttaminen. Lainan kilpailuttaminen voi parhaassa tapauksessa antaa hakijalle vertailtavakseen useita varteen otettavia lainatarjouksia, useilta eri lainanmyöntäjiltä.

 

Miten asuntovelallinen voi varautua korkojen nousuun?

Korkojen nousu ei ole koskaan hyvä uutinen velalliselle. Pankeilla on tarjottavaan asuntolainaan erilaisia korkosuojauksia kuten kiinteäkorkoinen laina tai korkokatto. Nämä auttavat velallista, jos korot yhtäkkiä nousevat merkittävästi. Korkokato on lisämaksullinen, josta pankki ottaa oman hinnastonsa mukaisen palkkion joko asuntolainan ottamisen yhteydessä tai palkkion osuus on lisätty lainapääomaan.

Korkojen nousuun voi myös varautua, miettimällä jo hyvissä ajoin, miten 2 – 3 prosenttiyksikön korkojen nousu vaikuttaisi omaan talouteen. Laskelmia voi tehdä asuntolainalaskurin avulla. Ellei korkokattoa halua lainaa ottaa, voi varautumisen tehdä säästämällä joka kuukausi tietyn summan verran säästötilille. Vuosien mittaan summa kasvaa ja jos koroissa tapahtuu muutoksia, pystyy omilla säästöillään paikkaamaan väliaikaisesti talouttaan.

 

Esimerkkejä asuntolainan korkojen noususta:

Asuntolainaa 100 000 euroa 20 vuoden maksuajalla. Asuntolainan korkoprosentti 1, 30 %. Korko nousee 3,30 prosenttiin. Jatkossa kuukausierä nousee 97 eurolla.

Asuntolainaa 150 000 euroa 20 vuoden maksuajalla. Asuntolainan korkoprosentti 1, 30 %. Korko nousee 3,30 prosenttiin. Jatkossa kuukausierä nousee 145 eurolla.

Asuntolainaa 200 000 euroa 20 vuoden maksuajalla. Asuntolainan korkoprosentti 1, 30 %. Korko nousee 3,30 prosenttiin. Jatkossa kuukausierä nousee 192 eurolla.

Lainalaskuri.fi
Logo