Kilpailuta laina ja säästä koroissa

Aloita lainojen kilpailuttaminen lainalaskurilla

Saat yhdellä hakemuksella useiden pankkien lainatarjoukset


Tavoitat yhdellä hakemuksella noin 25 eri pankkia


Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10.000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 5,0 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% – 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0-150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-15 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 1000 – 60.000 €.


 

Koska olet viimeksi kilpailuttanut nykyisen lainasi?

Tarvitseeko otettua lainaa kilpailuttaa uudelleen?

Miksi lainat kannattaa kilpailuttaa?

Näihin kysymyksiin perehdymme tarkemmin tässä artikkelissa.

 

SuomenLainapalvelut.fi palvelun suosituksen mukaan nykyinen laina kannattaisi kilpailuttaa noin 1 – 2 vuoden välein. Lainamarkkinat muuttuvat kiivasta vaihtua ja jokainen lainantarjoaja pyrkii tarjoamaan asiakkaalle mahdollisimman edullista lainaa. Kilpailu asiakkaista on kovaa, mikä antaa hakijalle hyvät mahdollisuudet kilpailukykyiseen lainatarjoukseen.

Nykyisen lainan kilpailuttaminen lisääntyi uuden kuluttajasuojalain myötä. Syyskuun alusta 2019 alkaen lainan nimellinen vuosikorko ei saa nousta enää 20 % rajan yli ja lainan sivukulut saavat olla korkeintaan 150 euroa vuodessa. Ennen lakimuutosta lainan kulut ja korko olivat huomattavasti korkeammat.

Tämän uudistuksen myötä vanhat lainat, jotka on otettu ennen syyskuun 1. päivää eivät kuitenkaan automaattisesti päivity uuden lain edellyttämään korkotasoon, vaan asianosaisen tulee kilpailuttaa nykyinen laina uudelleen.

Mikään ei kuitenkaan edellytä hakijaa kilpailuttamaan lainaa uudelleen, jos hän tyytyväinen nykyiseen lainaansa, mutta on hyvä huomioida, että uusien lainatarjousten pyytäminen tai ylipäätään lainan uudelleen kilpailuttaminen ei maksa hakijalle mitään eikä sido häntä mihinkään lainasopimukseen ennen sopimuksen allekirjoittamista. Nykyisen lainan kilpailuttamisessa ei ole sen suurempaa riskiä, mutta kilpailuttamisen myötä voi joukosta löytyä nykyistä lainaa edullisempi lainatarjous.

 

Näin kilpailutat nykyisen lainan

Kilpailuta nykyinen laina sitten, että täytä Lainalaskuri.fi etusivulla oleva maksuton lainahakemus. Aikaa hakemuksen täyttämiseen menee noin 10 minuuttia. Hakemukseen tulee lisätä nykyinen velka, omat henkilötiedot, tulot, asumistiedot, siviilisääty ja muut tarvittavat tiedot. Hakemuksen täyttämisen jälkeen hakemus välitetään hakijan puolesta yli 30 pankille ja rahoituslaitokselle kilpailutettavaksi. Koko lainan kilpailutusprosessin ajan hakijan tiedot pysyvät vain asianosaisten tiedossa ja luotonmyöntäjät saavat vain sen tiedon mikä on oleellista tietoa lainan myöntämistä varten.

Jokainen kilpailutuksessa mukana oleva pankki ja rahoituslaitos arvioi hakijan luottokelpoisuuden annettujen tietojen perusteella ja he joko jättävät omat lainatarjouksensa tai eivät. Lainatarjousten määrään vaikuttaa hakijan ikä, haettu lainasumma, maksuaika sekä maksukyky. Kun hakija on saanut lainatarjoukset, hän voi aloittaa lainatarjousten analysoinnin. Lainatarjouksia kannattaa verrata nykyiseen lainaan. Lainavertailu kannattaa aloittaa vertailemalla lainatarjouksista lainan todellisia vuosikorkoja. Lainan todellinen vuosikorko kertoo millaiset kulut ja korkomaksut kyseisessä lainassa on kaikkiaan. Muita tärkeitä vertailukohtia ovat lainan muut ominaisuudet esim. joustava takaisinmaksuaika maksu- ja lyhennysvapaalla tarpeen tullen tai mahdollisuus lainojen yhdistämiseen.

Kilpailuttamisen yhteydessä kannattaa harkita myös olemassa olevien lainojen yhdistämistä. Jos sinulla on yhden lainan sijaan monta maksamatonta lainaa, kannattaa lainahakemus täyttää lainojen yhteen lasketulla summalla. Siinä samalla hoituu lainan kilpailuttaminen sekä lainojen yhdistäminen. Yhdistämällä lainat yhteen selkeämpään kokonaisuuteen, on säästö jatkossa merkittävä. Kun lainat yhdistää pääsee lainanottaja eroon päällekkäisistä lainanhoitokuluista ja jatkossa lainaa tarvitsee maksaa vain yhdelle pankille tai rahoituslaitokselle.

Jos lainojen yhdistäminen ei onnistu tavallisten pankkien tai muiden luotonmyöntäjien kanssa, voit kokeilla hakea järjestelylainaa myös Takuusäätiön takauksen avulla.

Lue myös: Ls.fi – Moni maksaa lainoistaan liikaa kuluja joka kuukausi – vinkki jolla voit säästää jopa satoja euroja

 

Miksi lainat kannattaa kilpailuttaa?

Lainan kilpailuttaminen voi tuntua aikaa vievältä ja jopa vaikealta. Näin ei kuitenkaan ole, kun hakija ottaa avukseen maksuttoman ja selkeän Lainalaskuri.fi palvelun. Hakija voi alkuun laskea lainalaskurilla miten lainasumma ja valittu maksuaika vaikuttaa lainan kuukausierään ja lainan kokonaiskustannuksiin. Laskelmien jälkeen hakija voi siirtyä varsinaisen lainahakemuksen täyttämiseen, jonka jälkeen laina kilpailutetaan usean yhteistyökumppanin välillä.

Kilpailutukseen käytetty aika on hyvin pieni suhteessa siihen minkä hyödyn hakija voi siitä saada. Nykyisen lainan kilpailuttaminen voi tuoda hakijalle huomattavan säästön. Alla annamme muutaman esimerkin siitä kuinka suuria lainojen kustannuserot voivat olla ja kuinka merkittävä etu lainan kilpailuttamisesta voi olla asiakkaalle.

Esimerkki 1. Lainaa 10 000 euroa, maksuaika 5 vuotta

Hakija kilpailuttaa lainan ja saa viisi lainatarjousta. Halvimman lainan kokonaiskustannukset ovat 11 623 € ja kalleimman lainatarjouksen kokonaiskustannukset ovat  16 046,33 €.  Ero kalleimman ja halvimman lainan välillä oli siis 4 423,33 €.

Tarkista nyt millaiset lainakulut ja korkomaksut sinä maksat nykyisestä lainastasi. Pyydä henkilökohtaiset lainatarjoukset omilla lainanhakuehdoilla vertailtavaksesi ja vertaa lainoja toisiinsa. Voisitko mahdollisesti saada edullisemman lainan muualta?

Esimerkki 2. Henkilöllä on kaksi lainaa; autolaina sekä pikavippi, yhteensä lainaa 15 000 euroa, 7 vuoden maksuajalla

Halvin lainatarjous on kokonaiskustannuksiltaan vain 18 467,24 € ja kallein lainatarjous 28 129,81 €. Ero kalleimman ja halvimman lainatarjouksen välillä on huomattava!

Tarkista nyt kuinka paljon sinä maksat nykyisistä lainoistasi korko- ja kulumaksuja? Laske lainasi yhteen ja pyydä maksuttoman lainatarjoukset vertailtavaksesi. Lainahakemuksen täyttäminen ja lainatarjousten pyytäminen on täysin riskitöntä. Tutustu lainatarjouksiin ja vertaa lainatarjouksia nykyisiin lainoihisi. Jos joukosta löytyy lainatarjous, joka on kustannuksiltaan edullisempi kuin vanhat lainasi, hyväksy lainatarjous ja maksa vanhat korkeakorkoisemmat lainat kokonaisuudessaan pois. Säästösi voi kuukautta kohden olla jopa usean satasen verran.

Lainalaskuri.fi
Logo