Kulutusluottolaskuri – Laske hankintaasi sopiva kulutusluotto

Kulutusluottolaskuri on kätevä apuväline silloin, kun mietit sinulle sopivaa kulutusluottoa.

Kulutusluottolaskurilla voit laskea miten korko ja laina-aika vaikuttaa kulutusluoton kuukausierään ja sen kuluihin.

Kulutusluottolaskurin laskelmat perustuvat antamiisi tietoihin, jos haluat tietää kulutusluoton lopulliset kulut ja korot, voit pyytää lainatarjousta 30 eri pankilta ja luotonantajalta.


Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10.000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 5,0 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% – 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0-150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100 – 60.000 €.


Kulutusluottoa 100 – 60.000 euroa

Tarvitsetko lainaa suurempaan hankintaan?

Onko vaikea päättää paljonko sinun kannattaa ottaa lainaa?

Mietit miten lainamäärä mahtaa vaikuttaa kuukausierän suuruuteen?

Näihin kysymyksiin saat vastauksen ottamalla käyttöösi ilmaisen kulutusluottolaskurin.

Kulutusluottolaskuri laskee haluamallasi lainasummalle ja laina-ajalle kuukausierän, maksettavan korko-osuuden sekä lainan kokonaiskustannukset koko laina-ajalle.

Lainalaskuria käyttämällä lainaa tarvitsevan henkilön on helpompi suunnitella kuinka paljon hänen taloudellisesti kannattaa ottaa lainaa ja millainen maksuaika kyseiseen lainaan on järkevintä ottaa ettei lainan kuukausierä nouse kohtuuttoman korkeaksi.

Kun sopivan suuruinen kulutusluotto on löytynyt ja olet suurin piirtein selvillä laina-ajastasi voit aloittaa varsinaisen lainahakemuksen täyttämisen. Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita hakijaa vielä ottamaan lainaa, vaan hän saa vertailtavakseen eri lainapalveluiden lainatarjouksia.

Hakijan lainahakemus kilpailutetaan aina yli 30 eri pankin ja rahoitusyhtiön välillä, mikä antaa hakijalle todella kattavan tarjonnan eri kulutusluottovaihtoehdoista.

Jokainen pankki ja rahoitusyhtiö tekee itsenäisen lainatarjouksen hakijalle, jos heidän lainanhakukriteerit hakijan kohdalla täyttyvät.

Lainatarjousten määrä riippuu seuraavista tekijöistä:

  • Hakijan tulee olla vähintään 18 – vuotias Suomen kansalainen
  • Hakijalla ei saa olla tiedoissaan maksuhäiriömerkintöjä
  • Hakijalla tulee olla säännölliset, riittävät tulot

Lisäksi lainatarjousten määrään vaikuttaa:

  • Paljonko henkilö hakee lainaa
  • Kuinka pitkä laina- aika lainaan päätetään valita
  • Otetaanko lainaa ilman vakuuksia.

*LÄHDE: VertaaLainaa.fi – Kulutusluotto

 

Hae lainaa tarvitsemasi määrä

Kulutusluottolaskuri laskee lainasi kulut haluamallesi lainasummalle.

Lainalaskuri.fi palvelun kautta voit kilpailuttaa lainasummat väliltä 100 – 60.000 euroa.

Lainalle voit maksuajaksi valita 1 – 20 vuotta.

Lainan todellinen vuosikorko määräytyy lainantarjoajan oman lainahinnaston mukaan.

Huom. Vakuudettomiin lainoihin astui voimaan uusi korkokattolaki, joka määräsi että lainan nimellinen vuosikorko ei saa ylittään 20 prosentin rajaa ja lainan muut kulut saavat vuodessa olla maksimissaan 150 euroa.

Lainaa varten hakija ei tarvitse vakuuksia tai takausta.

 

Kulutusluotto netistä ilman vakuuksia

Kulutusluottolaskuri antaa hakijalle hyvän arvion lainan kuluista, kuukausierästä ja maksusuunnitelmasta, mutta saadakseen tarkan arvion, tulee hakijan hakea lainaa kulutusluottohakemuksella.

Hakemuksen täyttäminen onnistuu muutamassa minuutissa ja ensimmäiset lainatarjoukset saapuvat hakijan vertailtavaksi jo saman päivän aikana. Suurin osa lainan kilpailutuksessa mukana olevista lainantarjoajista myöntävät kulutusluottoa ilman vakuuksia tai henkilötakausta. Tarvittaessa tai halutessaan hakija toki saa ottaa rinnalleen yhteisvastuullisen hakijan. Yhdessä lainaa haettaessa ovat molemmat osapuolet 100 % vastuussa lainan takaisinmaksusta. Tämä antaa hakijalle turvaa, jos elämässä sattuu tilanne, ettei itse ole kykenevä maksamaan jotain kuukausierää yms.

Ainoa tapa selvittää paljonko saat kulutusluottoa netistä ilman vakuuksia, on pyytää maksuttomat lainatarjoukset. Jokainen pankki ja rahoitusyhtiö tekee hakijalle oman henkilökohtaisen riskianalyysin, joka määrittää voivatko he jättää oman lainatarjouksensa. Kaikki tulleet lainatarjoukset ovat suunniteltu juuri hakijan lainahakemuksen mukaan. Pelkät esimerkkilaskelmat tai kulutusluottolaskurin arviot eivät kerro koko totuutta.

Myönnetty kulutusluotto maksetaan hakijan tilille kertaluontoisesti. Lainansaaja saa käyttää lainan parhaaksi katsomallaan tavalla mihin haluaa.

 

Kulutusluottojen kilpailuttaminen netissä on suosittua

Ennen 2019 voimaan astunutta 20% korkokattolakia netin kautta haettiin lähinnä pieniä pikalainoja. Suurempien lainojen hakeminen netistä oli tuolloin vielä suhteellisen harvinaista, sillä netin kautta haetut lainat olivat yleisesti korkeakorkoisia. Vuoden 2019 voimaan astunut lakimuutos määräsi kaikille vakuudettomille lainoille 20 % korkokaton. Tämä muutos johti siihen, että monet tunnetut pankit, kuten Nordea, POP Pankki ja Aktia laajensivat omia palveluitaan enemmän myös netin kautta saataviksi. Lakimuutoksen jälkeen perinteiset pikavipit ja korkeakorkoiset joustoluotot väistyivät edullisempien kulutusluottojen ja pankkilainojen tieltä. Nykyään kulutusluotot ja pankkilainat kilpailutetaan pääosin netissä, sillä se on paljon helpompaa ja nopeampaa, kuin kivijalkapankissa asioiminen.

Lue myös:

Lainalaskuri.fi
Logo