Vertaa lainoja

Lainojen tarkempi vertailu on tärkeää ennen lainapäätöksen tekemistä.

Tässä artikkelissa pohdimme tarkemmin miksi suomalaiset vertaa lainoja ja mitä asioita lainojen vertailussa kannattaa ottaa huomioon?

 

vertaa lainoja

Lainojen vertailu auttaa löytämään edullisen lainan

Kukapa meistä ei haluaisi saada lainaa mahdollisimman edullisesti? Useita vuosia sitten tarvittava laina otettiin lähimmästä pankkikonttorista ilman, että sen lainakorkoa olisi sen kummemmin kyseenalaistettu. Teknologia mahdollistaa nykyään lainojen tarkemman tarkastelun ja lainan voi tarvittaessa ottaa, vaikka monien satojen kilometrien päästä olevasta pankista. Enää kuluttaja ei ole sidoksissa lähimpään pankkiin, vaan lainan laajempi kilpailuttaminen mahdollistaa myös edullisimman lainan.

Ainoa tapa löytää edullinen laina, on kilpailuttaa oma lainahakemus mahdollisimman monen pankin ja rahoituslaitoksen välillä. Lainan kilpailuttaminen ja sitä kautta tarkempi lainavertailu onnistuu joko hakemalla itse lainaa valitsemiltaan lainantarjoajilta tai jättämällä lainahakemus lainan kilpailutuspalvelun hoidettavaksi. Molemmissa tavoissa lopputulos on täysin sama, ainoastaan että lainan kilpailutuspalvelun avulla lainanhakija saa monen tunnin verran aikaansa. Käytit sitten kumpaa tapaa tahansa, tärkeää on ottaa vertailuun useamman pankin ja rahoituslaitoksen tarjous.

 

Mihin asioihin lainatarjouksissa kannattaa perehtyä?

Vertaa lainoja seuraavin tavoin:

Lainasumma

Lainaa hakiessa lainanottaja saa itse määrittää hakemansa lainan määrän. Yleisesti tarjottavat lainasummat ovat väliltä 100 – 60.000 euroa. Lainantarjoajalla voi olla tarjota hakijalle hieman suurempaa tai pienempää lainasummaa. Perusteluna tälle on, että hakijan maksukyky olisi riittävä suurempaankin lainaan tai vastaavasti he katsovat, että hakijan taloudellinen maksuvalmius on riittävä vain pieneen lainaan. Voi myös olla, että tarjouksen jättävä pankki tarjoaa lainaa esimeriksi alkaen 1000 euroa, jolloin haettu 500 euron laina on liian pieni.

Vinkki: Jos haluat ennen lainahakemuksen täyttämistä itse selvittää miten lainasumma ja laina-aika vaikuttaa mm. lainan kuukausierään ota käyttöösi maksuton lainalaskuri.

Lainan todellinen vuosikorko

Lainan todellinen vuosikorko pitää sisällään kaikki lainaan liittyvät kulut ja korot. Selvittääksesi mikä lainatarjouksista on edullisin kannattaa lainavertailu kohdentaa juuri kyseiseen vuosikorkoon. Lainan todellinen vuosikoron avulla lainojen vertailu on selkeämpää. Pelkät esimerkkilaskelmat eivät koskaan kerro koko totuutta, vaan saadaksesi henkilökohtaiset lainatarjoukset missä näkyy lainan todellinen vuosikorko auttaa sinua löytämään edullisimman lainan.

Lainan muut edut

Toisinaan joku laina voi olla toista edullisempi, mutta hieman kalliimmassa lainassa voi olla jokin muu parempi ominaisuus. Tällainen joustava etu voi olla mm. mahdollisuus lyhennys- tai maksuvapaaseen kuukauteen. Jos lainassa on pidempi maksuaika voi lainan maksuvapaalle kuukaudelle olla jossain vaiheessa käyttöä. Maksu-tai lyhennysvapaan pitämisen syy voi olla esimerkiksi sairastuminen, lyhyempi työttömyys tai muu äkillinen menoerä. Syitä voi olla myös monia muita ja lainan maksuvapaasta kuukaudesta tulee aina sopia lainanmyöntäjän kanssa tarkemmin.

Lainan takaisinmaksuaika

Lainaan ei koskaan kannata ottaa liian lyhyttä, mutta ei myöskään liian pitkää maksuaikaa. Liian lyhyt maksuaika voi asettaa oman talouden helposti liian tiukalle, mutta vastaavasti liian pitkällä maksuajalla lainansaaja maksaa turhaan korkoa ja kuluja.

Lainan suunnitteluun kannattaa ottaa avuksi lainalaskuri. Lainalaskurin avulla tarkastelet miten lainasumma ja maksuaika vaikuttaa lainan kuukausierään ja kokonaiskustannuksiin.

 

Pyydä maksuttomat lainatarjoukset ja vertaa lainoja

Kun tiedät mihin asioihin lainatarjouksissa kannattaa kiinnittää huomiota, on aika pyytää henkilökohtaiset lainatarjoukset.

Lainahakemuksen täyttäminen onnistuu helpoiten Lainalaskuri.fi etusivulla.

Hakemuksen lähettämisen jälkeen lainahakemus kilpailutetaan hetkessä jopa 30 pankin ja rahoituslaitoksen välillä.

Lainahakemuksen täyttäminen ja lainatarjousten vastaanottaminen ei koskaan sido sinua mihinkään lainasopimukseen, vaan saat tehdä itsenäisen päätöksen lainatarjouksen hyväkymisestä tai hylkäämisestä.

Vertaa lainoja huolellisesti ja luottamuksellisesti oman aikataulusi mukaan esimerkiksi kotimaisessa www.leijonalaina.fi palvelussa.